Takmičenje "Djevojke objašnjavaju fiziku"

Želiš biti uzor djevojkama iz svoje škole? Voljela bi naučiti snimanje i montažu mobilnim telefonom?
 
Projekat “Djevojke objašnjavaju fiziku” ima za cilj edukaciju i promociju djevojaka kao uzora u svojim školama i zajednicama kada su STEM oblasti u pitanju.
Imajući taj cilj u vidu, projekat “Djevojke objašnjavaju fiziku” organizira takmičenje za najbolje video sadržaje koji bi objašnjavali procese, pojave, lekcije ili eksperimente iz oblasti fizike, ali na jednostavan način, pod geslom : “Objasni kako bi voljela da se Tebi objasni”.
 
Takmičenje je otvoreno za učenice osnovnih i srednjih škola iz općina Bihać, Prijedor, Bužim, Cazin, Kozarska Dubica, Novi Grad, Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most, Drvar, Tuzla, Srebrenik, Gradačac, Orašje i Brčko Distrikt.
 
Ukupno 30 najboljih videa će biti odabrano i objavljeno na STEM.BA - vodećem portalu za učenje u BiH i regiji, te proslijedjeno svim školama u gore navedenim općinama na daljnje korištenje.
Projekat će pružiti tehničku i materijalnu podršku pri izradi videa, te promovisati ulogu djevojaka u fizici.
Projekat “Djevojke objašnjavaju fiziku” implementira Centar za održivi razvoj iz Brčkog, a podržala ga je Ambasada SAD-a iz Sarajeva.
 
Prva online radionica o izradi videa i detaljnim informacijama o daljnjim koracima će biti održana 19. aprila 2023. u 17h.
PRIJAVE ZAINTERESIRANIH UČENICA PUTEM EMAILA NA
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.